Sama sam pravila po ovom receptu masu i dopada mi se više nego gotova kupljena. Nije toliko zahtevna, ne mora da se čeka nekoliko nakon što obložite tortu, da se masa osuši pre nego je stavite u frižider, što je slučaj sa kupljenom, i ukusnija je :)
Potrebno je:
1 kesica želatina
50 ml hladne vode (za želatin)
20 ml vode (za fruktozu)
100 gr fruktoze
1 velika kašika glicerina
900 gr šećera u prahu
Fruktozu stavite na ringlu da se istopi, 30 sekundi da vri pa dodajte glicerin i želatin. Dodajte 500-600 gr šećera, a zatim i fruktozu. Mešajte kašikom postepeno dodavajući ostatak šećera. Gotov fondan ostavite da se hladi 30 minuta.
Držite ga u kesi kako se ne bi osušio. A kesu možete staviti u neku plastičnu posudu sa poklopcem.
Za sve dodatne informacije pišite mi na mail - mbackonja92@gmail.com ili svetlanaceca1967@gmail.com
Potrebno je:
1 kesica želatina
50 ml hladne vode (za želatin)
20 ml vode (za fruktozu)
100 gr fruktoze
1 velika kašika glicerina
900 gr šećera u prahu
Fruktozu stavite na ringlu da se istopi, 30 sekundi da vri pa dodajte glicerin i želatin. Dodajte 500-600 gr šećera, a zatim i fruktozu. Mešajte kašikom postepeno dodavajući ostatak šećera. Gotov fondan ostavite da se hladi 30 minuta.
Držite ga u kesi kako se ne bi osušio. A kesu možete staviti u neku plastičnu posudu sa poklopcem.
Za sve dodatne informacije pišite mi na mail - mbackonja92@gmail.com ili svetlanaceca1967@gmail.com
Нема коментара:
Постави коментар